2006-06-17

SECRET SHINE - ADORED

Det är svårt att överdriva betydelsen av Sarah Records. Den fantastiska katalogen inleddes 1987 med The Sea Urchins. Pristine Christine var så mycket mer än den första låten på ett nytt skivbolag. Inspirerade av The Sea Urchins bildade Jamie Gingell och Scott Purnell bandet Secret Shine i slutet av 1990. De spelade in en trespårsdemo och utan att ha några större förhoppningar skickades den iväg till Sarah Records. Som så många andra sagor slutade även den här lyckligt. I oktober 1991 släpptes Sarah 53, Secret Shine - After Years, en singel som bandet i efterhand faktiskt har beskrivt som själlös.
Samtidigt började Jamie och Scott fascineras av shoegazesoundet. Med medlemmar från det splittrade bandet The Naked Eye blev Secret Shine en kvintett. Banduppsättningen skulle förändras ett antal gånger framöver. Influerade av band som Cocteau Twins, Jesus and Mary Chain och My Bloody Valentine gav Secret Shine ut sin andra Sarahsingel Ephemeral ett halvår senare. Secret Shine släppte totalt fyra singlar (Sarah 53, 61, 71 och 89) och en fullängdare på Sarah Records innan skivbolaget lades ned. Secret Shine gjorde vad de förmodade var deras sista spelning i början av 1996 och det sista kapitlet i bandets historia borde ha varit skrivet.

Efter nio års tystnad är Secret Shine tillbaks. Vi bjuder på Adored som är den bästa låten från Elemental EP som släpptes i februari. En ny EP planeras släppas i september. Vi längtar. September's not so far away

http://www.secretshine.co.uk/



If you own copyright to a song posted on this site and wish for it to be removed,
please email us at indiemaffian@gmail.com and we will remove it as soon as possible.